Martina R.

Ivka – prvi tren kada sam je vidjela sam pomislila: „Kakva žena!!!“ Nisam je poznavala, samo sam osjetila, divnu, snažnu, veselu, osjećajnu, toplu, strastvenu, autentičnu…..ženu. Ženu otvorenog srca. Ženu koja se ne srami biti svoja, koja se ne srami osjećati i ISKRENO pokazati kako se osjeća.

Uzela sam individualne satove ne da bih napredovala brže i bolje od grupe, ne da bih izvježbala neki element do savršenstva. Ne znajući iskreno što me čeka, uzela sam ih jer sam osjetila da meni to treba. Ne da mi treba nego mi užasno treba. Što je točno to što mi je trebalo u momentu kada sam pisala mail za individualni sat nisam znala, ali želja da krenem je bila veća i brža od svjesnog uma.

Što sam dobila..i što je to što mi je to trebalo: dobila sam slobodu koja mi je trebala, dobila sam onaj osjećaj da impuls života u mojoj zdjelici još kuca, da mogu biti luda i divlja, tužna i ranjena, umorna i vrckasta…dobila sam užitak u svakom pokretu pa i onima koji su bolni ili teški ili bolno teški, isplakala sam tugu koja je vrištala da bude isplakana, a ja sam je potiskivala i potiskivala jer moram biti snažna i jer nemam vremena plakati. Dobivam natrag sebe koju sam nekada poznavala. Dobivam natrag i sebe koju nisam poznavala, sebe koju sam, čim je nekada davno provirila van, zatrpala duboko, duboko da je nitko nikada više ne vidi. Nikada ne znam kako će sat teći niti kako će završiti…ne želim znati. Znam da će Ivka osjetiti kud trebamo ići i da ćemo doći točno tamo gdje mi treba taj dan.

Individualni sat ne služi tome da nadoknadite propušteni trening, individualni sat služi tome da probudite iskonske sebe u sebi i da počistite sve ono što vam stoji na putu.

Jasmina

Prvi put sam krenula na privatne satove s Ivkom kad sam zapela. Zapela na treningu, odnosno, nisam neke vježbe nikako mogla probiti, koliko god se trudila, koliko god znala napamet tehniku i što treba napraviti, nikako. Blokada. Za mene control-freaka, najteži su bili slobodni, rotirajući elementi jer tu se treba isključiti i pustiti, i vjerovati sebi. A zapela sam i u nekim privatnim izazovima za koje mi je trebala pomoć a da nisam ni bila svjesna. Pa sam odlučila istražiti kako je to kad s nekime radiš 1 na 1. Ivkin privatni sat nikad nije isti i, koliko sam shvatila, nije isti za različite ljude jer svaka od nas koja dođe ima neka svoja pitanja na koja treba odgovore. U mom slučaju smo kroz izazove u glazbi i workoutu opuštali moj overthinking mozak. I plesali, plesali, plesali. Opuštale glavu i puštale tijelo da intuitivno ponese pokret, bez opterećenja, bez nastojanja za pretjeranom kontrolom, sigurno ali fluidno. Nakon nekoliko sati konačno sam uspjela napraviti neke elemente koji su me dugo frustrirali 🙂 No, ono što je još važnije, ta sloboda pokreta nagnala me da krenem i u neke privatne ali i poslovne izazove za koje sam do tada samo izmišljala prigodne racionalne izgovore zašto ne mogu. Tako da sam i beskrajno uživala u satovima i dugoročno imala koristi od njih, u svakom pogledu 🙂

Martina

Odlucila sam se za privatni sat u prilicnoj losoj zivotnoj fazi opce ravnodusnosti i boli, pa sam pomislila, ajde, idem i na ovo, mozda napravi neku promjenu u meni.

Puno se razlikuje od grupnog treninga, nekako si vise fokusirana na svoje emocije i tijelo i pokret, ulazis u duboko stanje povezanosti sa svojom istinskom biti, bez vanjskih distrakcija i usporedbe s drugim zenama. Takoder ispravis sve male greskice u treningu i elementima koje nemas vremena uociti na grupnom satu, a koje naprave ogromnu razliku u daljnjem napretku.

Ivka je odlican ucitelj, ne samo plesa i pokreta, vec i zenske zivotne mudrosti, koja te promatra, ali te za razliku od drugih zaista i vidi, koja te nemilosrdno gura, cesto i preko tvojih granica, koja se zajedno s tobom, a ponekad i bez tebe, bori sa svim tvojim demonima i unutarnjim kriticarima, a ne odustaje cak i kada ti sama odustanes od sebe. Jedinstveno iskustvo, nesto u sto se zaista isplati uloziti novac koji bi inace potrosila na jos jednu majicu koja ti ne treba jer te nadograduje i jaca iznutra.

Ne mogu zamisliti bolji poklon za dragu osobu kojoj zelis da postane bolja i snaznija verzija sebe.

Zrinka

Ivka je žena emocija, žena ljubav, žena inspiracija. Razgovarati s njom u 4 oka, u mraku dvorane ogoljuje dušu na najbolji mogući način.
Ima moć skenirati ženu u trenutku i podesiti svoje vibracije svakoj od nas…
Ne pokazuje nadmoć, a opet vodi sigurnom, čvrstom rukom… Ima tu neku posebnu emocionalnu vibraciju zbog koje joj voliš biti blizu.
Ivka me zarobila na prvu i taj osjećaj se ne mijenja, nije to više zaljubljenost, ali je duboko poštovanje njene osobnosti i poslanja, prožeto nježnom ženskom ljubavlju.