Search here!

Feminine Workout

Feminine je savršeni spoj tehnika disanja, meditacije, asana i plesnih senzualnih pokreta.

Kako je nastao Feminine Workout
Kao vlasnica studia Angels Body and Emotions, koji se u početku izravno fokusirao na ples oko šipke, kombinirajući plesne kružne pokrete, plesnu meditaciju i elemente na šipci kao temelj za razvoj ženstvenosti, samopouzdanja i senzualnosti među ženama, otkrila sam da mnoge žene vole iskustvo senzualnog pokreta, ali nemaju potrebu za šipkom kao rekvizitom.


Radeći sa ženama na taj način više od desetljeća, primjetila sam kako pokreti na podu (floor work) koji se pojavljuje u satovima plesa oko šipke, ima puno mogućnosti kao samostalan trening. Osim toga, paralelno se educirajući u području joge, uočila sam brojne poveznice u duhovnoj dimenziji tih diju praksi ii tako kreirala Feminine WOrkout.

Što je Feminine Workout?
Feminine je savršeni spoj tehnika disanja, meditacije, asana i plesnih senzualnih pokreta.
Omogućuje ženi prisutnost u sadašnjem trenutku, duhovno buđenje kroz tijelo, svjesnost o tijelu te upoznavanje s vlastitom ranjivošću, senzualnošću, seksualnosti i ženstvenosti.
Svaki trening je drugačiji po strukturi, no svi u sebi sadrže:
• meditaciju
• meditaciju pokretom
• izvođenje vježbi kroz “flow”, odnosno međusobno povezane kružne pokrete
• muziku koja podržava emociju koja se nastoji pokretom probuditi – ranjivost / Senzualnost/ Seksualnost/ ženstvenost
• tematske satove usmjerene na određenu dimenziju ženskog bića

Ja se ne mogu tako kretati, nisam sexy, nije to za mene?

Sve se mi žene rodimo s tim osjećajem u sebi. No odgoj, društvo i programi koji su nam usađivani od malena zapravo nam onemogućuju da istinski osjetimo svoju pravu žensku prirodu. Uz sram, to je glavna kočnica u ženama koje misle da je seksualnost i senzualnost nešto što se ima ili nema. Pokretanjem tijela na ovaj način svaka žena dolazi do svog individualnog pokreta.

Je li to fitness?

I da i ne. Fitness industrija danas je usmjerena na gubitak kilograma, izgrađivanje opakih fitness tijela i općenito je najčešće više usmjerena na mušku energiju, linearno kretanje i “pumpanje”. Feminine workout usmjeren je na uživanje u samom pokretu, plesu i poštivanju ženskog bića.
Program  je usmjeren na to kako se žena OSJEĆA a ne kako IZGLEDA.

Zato fitness smatramo “nuspojavom” ove prakse jer pokrećeš svoje tijelo što znači da ćeš se i oznojiti, osjetiti da mišići rade i razviti fleksibilnost.
No istinski cilj programa je razvoj ljubavi prema sebi i svom tijelu, ugode u svim emocijama i oslobađanja tvog potencijala kao strastvenog i životnog ženskog bića.

Što onda predstavlja Feminine Workout

Praksu razvoja svjesnosti u ženskom tijelu. Senzualnost. Prisutnost. Ljubav prema vlastitom tijelu i prihvaćanje. Užitak u kretanju. Oslobađanje emocija kroz pokret i vježbe. Protočnost i fluidnost pokreta. 


Moja misija je buđenje strasti u ženama pokretom i plesom. Vidim svijet u kojem žene vole sebe i svoje tijelo takvo kakvo jest, napuštaju nametnute društvene standarde o tome kako bi trebale izgledati i pokreću se zbog vlastitog užitka, a ne odraza u ogledalu i u očima drugih.
Želja mi je svakoj ženi pružiti mjesto gdje je dobrodošla kakva god da jest u tom danu, baš takva. I širok prostor da izrazi sve što je dugo čekalo biti izraženo. Da to izrazi zatvorenih očiju, pokrečući svoje tijelo uz muziku, dišući, i bivajući prisutna sa sobom – emocijama, tijelom i dušom.