Search here!

Ivka Armanda Todorović

Osjećaš li strast u svom životu?

Kako je život zanimljiv i neobuzdan i kako ti, ako dopustiš, plete priče koje sama nikad ne bi isplela. Zadnjih godina ja sam prošla unutarnje i vanjske 

bure u svom životu i preispitala sam sve što sam nekad bila, sve u što sam nekad vjerovala, sve što mi je nekad bilo ISTINA s velikim slovima.

Moja prva depresija, učinila me Mamom.

Divlja žena

Moja prva tamna noć duše učinila me Brutalno Svojom.
Moja zadnja depresivna epizoda propuhala je moje odnose, odnijela je neke stavove i natjerala me da duboko preispitam svoje vrijednosti – o novcu, o poslu, o braku, o prijateljstvu, o ljubavi, o meni samoj.

Kroz sve to, pratile su me dvije stvari. Jer sam ih ja odabrala i jer sam ih nekako sama birala cijelo vrijeme. Psihoterapija i Ples.

Kroz terapiju sam u zadnjih 10 godina naučila kako biti nježna i blaga prema sebi, a kada postaviti sebi i drugima jasne granice. Naučila sam da moja mjerila uspjeha nisu jednaka kao tuđa i kad sam to prihvatila, uspjeh kako ga ja vidim, krenuo je dolaziti sam. Moj posao je obuhvatio sve o čemu sam nekad sanjala. I pišem, i pričam i plešem i sudjelujem u promjeni i transformaciji brojnih žena, posredno i neposredno.

Naučila sam kako razgovarati sama sa sobom na način na koji nitko nikada nije sa mnom razgovarao. Utvrdila sam nježno, ali i snažno postavljanje granica i odučila sam sebe od prihvaćanja onog što su mi drugi nametali.

Prihvatila sam nedostatke bitnih odnosa u svom životu i kroz ples sam naučila kako biti u nečem što mi je teško, a ne samo pobjeći i nastaviti istim načinom, samo s drugim ljudima.

Ono što najviše volim jest to da mi to nije uvećalo ego trip, već ga je smanjilo. Ponizna sam pred darom koji mi je dan i koji sam razvijala svaki dan od davne 2009. i koji me još uvijek gurka na rast i razvoj.

Cijelim tim putem rada na sebi, rasla sam i kroz healing. Healing je ono što nam je potrebno svima, a naročito nama koji smo progutali tone selfhelpa, zapeli ponekad u toksičnoj pozitivi i analizirali sve svoje postavke kroz naočale unutarnjeg kritičara. Healing sam dobila u druženju, u večerima provedenim u samoći uz dobru hranu i knjige i filmove i – najviše od svega, kroz ples.

Ples i pokret oslobodili su me tereta moranja, svakoj teškoj emociji dali su da se izrazi i svaki put me spasili iz ralja nemoćnosti u kakvu nas depresivna stanja mogu baciti.

Spasili su me iz života bez strasti, bez emocija, bez punog izraza moje osobnosti.

Tijelo me dovelo u mjesta koja su mi najbolnija, najteža i najviše ograničavajuća. A sve to, da moj um nije ni znao. Zatvorila sam oči

(i još uvijek to činim), raspalila muziku i kroz pokrete koji oslobađaju energiju žene, oslobodila se svih okova tuge, ljutnje, slabosti, jadnoće, neprihvaćanja, moranja i etiketiranja. I pri tom sam uživala u svakom trenutku kretnje, svakom pokretu, svakom elementu. Transcedentirala sam ono što su moj um i društvo smatrali ženstvenošću u ono što ženstvenost jest. Sloboda. Energija. Pokret. Emocija. Protočnost. Vatra. Spaljivanje. Rast.

Nisam više žena kakva bi “trebala biti” već postajem žena kakva jesam.

Nemoguće je imati strastven odnos s nekim, ako ga nemaš sama sa sobom. Nemoguće je osjetiti strast u ljubavi i seksu, ako ga ne osjećaš prema životu. Ne pomažu tu sati razgovora i predavanja, tu pomaže samo tijelo. Embodiment. Osjećaj koji nosiš u svojoj zdjelici, u svojim bokovima, u svom solarnom pleksusu. .

Kad pokretom otvoriš te dijelove sebe, svog tijela, tek onda možeš prodisati i postati slobodna, samosvjesna i strastvena žena koja svoju energiju drži protočnom i usmjerava je ondje gdje želi u tom trenutku.

I nije bitno jesi li introvertirana ili ekstrovertirana žena. Jedna će to kanalizirati u svoje tihe projekte, u svoje odnose bez puno riječi, u svoj svijet samoće. Druga će to kanalizirati možda u svoje riječi u brojnost svojih veza, u energiju na van.

Strast koju dosežeš u utjelovljenju sebe i svojih osjećaja, omogućuje ti da živiš život vrijedan življenja. I dalje bolan, i dalje ponekad težak, ali protočan, životan, slobodan.
Nećeš osjećati da si odvojena od svog tijela. Neće ti nedostajati užitka. Nećeš misliti da zabava nije više dio tvog životnog iskustva. I ma koliko godina imala, nećeš imati osjećaj da je to to od tvog života.

 

Strastven život je ono što ja živim svaki dan. Buditi tu strast prema životu u ženama je ono što svaki dan radim. Zato sam kreirala novi poseban program STRASTVENA I SVOJA.

Program traje 4 tjedna i uključuje četiri susreta u trajanju od 2.5 sata.

Primam u njega samo 4 žene.

Program se odvija u jutarnjim satima radnog tjedna.

Cijena je 150 eura po osobi.

Program uključuje: predavanje, pokret i ples, kreativne vježbe, pisanje i svakodnevnu online podršku te osobno savjetovanje po potrebi. Nikakvo iskustvo nije potrebno niti fizička sprema.
Za više informacija, kontaktiraj me na ivka@angels.com.hr. Omogućit ću ti i chemistry call – kratak telefonski razgovor da procjeniš je li to za tebe…

 

Poslušaj podcaste u serijalu “Divlja žena”. Posljednji preispituje nametnutost žrtve i poniznosti, podložnosti i pristojnosti (osobito) ženama.

Sonja, Martina i ja iskreno progovaramo o stvarima o kojima možda ne pričaš ni s najboljom prijateljicom i rušimo zajedno stereotipe, svaka na svoj način.

Klikni na link, stisni play i popij kavu s nama!

Post a Comment