Search here!

Ivka Armanda Todorović

Body and Emotions radionica – Pusti tijelo da ispriča priču

“Ako u svoj život želite uvesti spontanost, zaboravite na naputke, savjete i pravila. Ne morate slušati svoj um, jer je on prepun uvjetovanih misli. Ne morate slušati ni svoje srce, jer je vjerojatno i ono prepuno uvjetovanih osjećaja. Umjesto njih, bolje vam je da slušate svoje tijelo. Tajna spontanosti skriva se u tijelu. Istražujte tijelo. Dozvolite mu da vas vodi.” (A.P.Kezele, Uklanjanje faktora karme)

Body and Emotions radionica način je kojim se žena spaja s različitim dimenzijama sebe i svojih emocija. Slobodnim pokretom uz vodstvo instruktorice i točno određenom glazbom, tijelom i emocijama prolazimo kroz 12 Emocionalnih ikona. Emocionalne ikone su svojevrsni arehetipovi koji čine ženinu osobnost i duh, a od kojih su nam neki dominantniji, a neki čak i potisnuti u svakodnevnom životu.

Kad pokretom i plesom zaronimo u sve emocije, od tuge i ljutnje, preko zatvorenosti, senzualnosti, nježnosti, seksipila, pa do slobode, radosti, lakoće i slobodne ženstvenosti, osjećamo se autentično, manje zgrčeno i slobodno da izražavamo sebe. Ples je predivna metoda rada na sebi i pomaže da uživamo u tom procesu jer, osim što je duboki rad na sebi, radionica je zabavna i prolazak kroz ikone događa se spontano i s lakoćom.
Radionica traje 3 sata, a sastoji se od:
– interaktivnog predavanja na temu ženstvenosti, ženske energije i seksualnosti, emocija i poivezanosti duha/emocija i tijela
– meditacije bivanja u sadašnjem trenutku
– workouta baziranog na plesnim kružnim pokretima koji služi kao zagrijavanje tijela za ples i način da se s tijelom povežemo
– predstavljanje i uvod u 12 ženskih emocionalnih ikona
– ples 12 ikona u slobodnom pokretu uz vodstvo instruktorice
– opuštanje, integracija doživljaja, šalica čaja
– nakon radionice – playlista 12 ikona u kojoj možete uživati i kod kuće

Za koga je ova radionica?

Za sve punoljetne žene. Za ovu radionicu nije bitno nikakvo plesno niti vježbačko iskustvo, samo otvoren um i srce za nove i drugačije stvari. Gotovo svaka žena pri polaganom, kružnom pokretanju tijela u početku osjeti zakočenost i/ili sram, ali to nestaje vrlo, vrlo brzo.

Svrha radionice:
U današnjem svijetu emocije se vrlo često dijele na negativne i pozitivne, odnosno na poželjne i nepoželjne. U tome zapravo nema ničeg lošeg, no u težnji da razmišljamo pozitivnom, vibriramo visoko, da budemo kreatori svojeg života i sudbine, te da odgovorimo na svoju sliku koju šaljemo svijetu, emocije koje smatramo nepoželjnima često bivaju potisnute.
Potisnute emocije nisu nestale, još uvijek su s nama i kad tad će izaći na površinu. Upravo zato, svaku je emociju bitno izraziti. Svaka od njih je dio nas i zapravo čini ljepotu i raznolikost života. Kad ih sve sebi dopustimo, integriramo različite dijelove sebe i osjećamo istinsku cjelovitost. Jedan od načina integracije svih dijelova je ples. Predivna metoda jer zaobilazi pretpostavke našeg uma o tome koja je emocija poželjna, a koja ne, i tako nas dovodi do sočnosti života u kojem su sve emocije dopuštene, pa čak i poželjne.
Stoga je svrha ove radionice da vašu žensku prirodu potakne i naglasi kružnim pokretima u plesu, te vam muzikom i vođenom plesnom meditacijom pomogne osvjestiti sve dimenzije emocija.

Namjera je pokretom osvijestiti emocije koje smatramo poželjnima i nepoželjnima, osvjestiti njihove pozitivne aspekte, osjetiti ih odmah u svom tijelu. Također, namjera je i primjetiti koje su nam emocionalne ikone nekako najudaljenije, a koje najbliže, te što to znači za naš svakodnevni život.

 

Radionica će se održati u prostorima plesnog studia Angels Body and Emotions, unutar Doma sportova, u subotu 27.4. u 10 sati. Cijena radionice je 300 kuna, a trajanje je 3 sata. Prijave su obavezne na maja.z@angels.com.hr, a sva pitanja možete usmjeriti i na moj broj telefona: Ivka 099 3550 552 ili mail ivka@angels.com.hr.

Post a Comment