Search here!

Ivka Armanda Todorović

Radije odabirem ljubav

Radije odabirem ljubav. Rečenica je to koju sam pročitala u knjizi univerzum ti čuva leđa koju u zadnje vrijeme držim pored kreveta i nosim sa sobom. Izgovorim je mentalno tisuću puta dnevno. Izgovorim je i na glas, šta me briga što normalni misle da sam luda. Radije odabirem ljubav.
Radije odabirem ljubav kad ujutro sama sebe krenem uvjeravati da sam fenomenalno i da sam presretna. Ne zelim da moje dijete misli da svaki dan mora biti fenomenalno i presretno, zašto to radim sebi? Radije odabirem ljubav i prihvaćanje svih emocija koje imam iz ovog onog ili nikakvog razloga.

Radije odabirem ljubav kad vidim da je osoba pored mene bezvoljna i kad gledam ostale njegove mane, misleći na to kako sam bolja. Odabrat ću ljubav i svjesnost svojih mana i svjesnost njegovih rana, boli i težine koju svako biće nosi u sebi iz bilo kojeg razloga.

Radije odabirem ljubav dok po 1008. put djetetu objasnjavam da mora oprati zube i 1009. zelim odustati jer mi se ne da. Udahnem, izdahnem i odaberem ljubav jer znam da 1009. malih sitnica čine naviku, a navike čine karakter.

Radije odabirem ljubav, kad zbog popisa obaveza zelim samo leći nazad u krevet ili se pak utrkivati s vremenom u trci u kojoj zapravo ne mogu ja pobjediti. Radije odaberem ljubav, čineći sve svjesno i polako i unatoč užurbanosti ili baš zbog nje, odvojiti vrijeme za sebe i svoj mir.

Radije odabirem ljubav, jer ljubav razumije da je poanta kreativnosti proces, a ne rezultat i da neke stvari mogu ostati nedovršene do sutra, preksutra, dokle god ja uživam stvarajući ih.

Radije odabirem ljubav, kad krecem na svoj posao misleci na umor ili se koncentrirajući na formu. Što ja želim dati? Kako ja želim biti doprinos životima drugih?

Radije odabirem ljubav kad krenem u stresno nabrajanje vlastitih mana. Nabrojim ih i shvatim da jedno ne ide bez drugog.nema sreće bez tuge, mira bez nemira i prednosti bez mana. Odabirem se vidjeti kao predivni kaos izmješanih boja.

Radije odabirem ljubav, kad zapnem u okolnostima koje mi se ne sviđaju. Kad želim nešto drugačije odabirem ljubav. Činim što mogu uvijek dajući najviše što mogu. Nekad je to i malo. Ali tako je.

Radije odabirem ljubav.

 

 

Comments

Post a Comment