Search here!

Ivka Armanda Todorović

Važno je kako se osjećaš, a ne samo kako izgledaš.

Kao vlasnica studia Angels Body and Emotions, koji se u početku izravno fokusirao na ples oko šipke, kombinirajući plesne kružne pokrete, plesnu meditaciju i elemente na šipci kao temelj za razvoj ženstvenosti, samopouzdanja i senzualnosti među ženama, otkrila sam da mnoge žene vole iskustvo senzualnog pokreta, ali nemaju potrebu za šipkom kao rekvizitom.
Radeći sa ženama na taj način više od desetljeća, primjetila sam kako pokreti na podu (floor work) koji se pojavljuje u satovima plesa oko šipke, ima puno mogućnosti kao samostalan trening. Osim toga, paralelno se educirajući u području joge, uočila sam brojne poveznice u duhovnoj dimenziji tih dviju praksi i tako kreirala Feminine Workout.


Što je Feminine Workout?
Feminine je savršeni spoj tehnika disanja, meditacije, asana i plesnih senzualnih pokreta.
Omogućuje ženi prisutnost u sadašnjem trenutku, duhovno buđenje kroz tijelo, svjesnost o tijelu te upoznavanje s vlastitom ranjivošću, senzualnošću, seksualnosti i ženstvenosti.
Svaki trening je drugačiji po strukturi, no svi u sebi sadrže:
– meditaciju
– meditaciju pokretom
– izvođenje vježbi kroz “flow”, odnosno međusobno povezane kružne pokrete
– muziku koja podržava emociju koja se nastoji pokretom probuditi – ranjivost / Senzualnost/ Seksualnost/ ženstvenost
– tematske satove usmjerene na određenu dimenziju ženskog bića

Je li to fitness?
I da i ne. Fitness industrija danas je usmjerena na gubitak kilograma, izgrađivanje opakih fitness tijela i općenito je najčešće više usmjerena na mušku energiju, linearno kretanje i “pumpanje”.
Feminine workout usmjeren je na uživanje u samom pokretu, plesu i poštivanju ženskog bića.
Program  je usmjeren na to kako se žena OSJEĆA a ne kako IZGLEDA.


Zato fitness smatramo “nuspojavom” ove prakse jer pokrećeš svoje tijelo što znači da ćeš se i oznojiti, osjetiti da mišići rade i razviti fleksibilnost.
No istinski cilj programa je razvoj ljubavi prema sebi i svom tijelu, ugode u svim emocijama i oslobađanja tvog potencijala kao strastvenog i životnog ženskog bića. 

Što onda predstavlja Feminine Workout?
Praksu razvoja svjesnosti u ženskom tijelu. Senzualnost. Prisutnost. Ljubav prema vlastitom tijelu i prihvaćanje. Užitak u kretanju. Oslobađanje emocija kroz pokret i vježbe. Protočnost i fluidnost pokreta. 

Moja misija je buđenje strasti u ženama pokretom i plesom. Vidim svijet u kojem žene vole sebe i svoje tijelo takvo kakvo jest, napuštaju nametnute društvene standarde o tome kako bi trebale izgledati i pokreću se zbog vlastitog užitka, a ne odraza u ogledalu i u očima drugih.
Želja mi je svakoj ženi pružiti mjesto gdje je dobrodošla kakva god da jest u tom danu, baš takva. I širok prostor da izrazi sve što je dugo čekalo biti izraženo. Da to izrazi zatvorenih očiju, pokretanjem svog tijela uz muziku, dišući, i bivajući prisutna sa sobom – emocijama, tijelom i dušom.

Post a Comment